Potrzebujemy:
- filet pstrąga łososiowego
- musztardę bg, np. Roleski stołowa
- mix uniwerslany Schar lub mąka ryżowa oraz skrobia ziemniaczana w proporcji 2:1*
- sól
- pieprz
- cytryna do podania
* np. 2 łyżki mąki ryżowej na 1 łyżkę kartoflanki, wymieszane razem i przesiane
Przygotowanie:
Rybę osusz, dopraw starannie solą oraz pieprzem. Filet możesz pokroić na mniejsze kawałki. Posmaruj z jednej strony musztardą, oprósz mąką. Przełóż na drugą stronę, również posmaruj musztardą i oprósz mąką. Na patelni rozpuść masło klarowane. Smaż rybę na dość wolnym ogniu z dwóch stron, na złoty kolor. Podawaj od razu, skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz