Jeszcze do końca nie wierzę w to co za chwilę mam zamiar napisać....
A zatem śniadanie na słodko zjadłam pierwszy raz i z zaskoczeniem bardzo przypadło moim wytrawnym
gustom.
Być może za sprawą ukochanej jaglanki czy kremowego mleka kokosowego
odkryłam nowe, przyjemne smaki.
Potrzebujemy:
- 250 ml mleka kokosowego, u mnie Aroy-D
- 40 gramów surowej kaszy jaglanej
- 1/2-3/4 jabłka
- miód, ksylitol /opcjonalnie/
- cynamon
Kaszę jaglaną upraż delikatnie na suchej patelni, a następnie przepłucz na sitku. W garnuszku zagotuj mleko kokosowe, dodaj kaszę, przykryj i gotuj na małym ogniu. W tym czasie pokrój jabłko na małe plastry czy kawałki. Po 10 minutach dorzuć owoce do gotującej się kaszy. Trzymaj na ogniu tak długo, aż jaglanka będzie miękka i wchłonie płyny. Na koniec dopraw całość cynamonem. Możesz dosłodzić do smaku.
Smacznego !
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńjaglanka na słodko jest pyszna!
OdpowiedzUsuń