poniedziałek, 13 marca 2023

Bezglutenowy chleb z garnka

 Marzysz aby ugryźć chrupiącą skórkę domowego chleba ? Chcesz aby chleb był łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie pożywny ? Zobacz, pokażę Ci jakie to proste !Wykorzystuję gotową  mieszankę, która  jest do nabycia w propagującym naturalne oraz wolne od szkodliwych dodatków sklepie internetowym Naturalne składniki !


Potrzebujesz:
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wsyp do dużej miski i wymieszaj.
2. Następnie dolej wodę i wymieszaj przy pomocy miksera bądź rózgi na jednolite ciasto.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40 stp.C) na mniej więcej godzinę do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie uformuj zgrabny bochenek składając ciasto na trzy razy. Chleb przełóż na kawałek papieru do pieczenia. Pozostaw na około 15 minut do wyrośnięcia.
5. Piekarnik ustaw na 220 stp.C, opcja góra-dół, wkładając do środka garnek żeliwny z pokrywką
6. Chleb przełóż wraz z papierem  do gorącego garnka, natnij nożem, przykryj pokrywką  piecz przez około 30 minut. Pamiętaj o rękawicach !
7. Następnie ściągnij pokrywkę z garnka i piecz przez kolejne 15-20 minut.
8. Po upieczeniu chleb wyjmij z garnka i pozostaw na kratce do ostygnięcia.

Smacznego !

Post powstał w ramach współpracy ze sklepem internetowym z naturalną żywnością Naturalne Składniki.

Ściskam wirtualnie;*

Rybka Bezglutenowa

Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram. To właśnie tam zobaczysz filmik jak przygotować chleb z garnka !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj