Każdy z nas gdzieś pędzi.
Do pracy, do domu, na zakupy....
Bywają dni, kiedy musisz zjeść obiad dosłownie w biegu.
Tym przepisem inicjuję dział, gdzie będę zamieszczać pomysły na szybkie i smaczne dania obiadowe.
Mam nadzieję, że kogoś zainspiruję do przygotowania pożywnego posiłku.
Pamiętaj, że dobre samopoczucie oraz zdrowie budujesz każdego dnia, w każdej chwili.
Naturalne oraz proste jedzenie jest tutaj niezbędne.
2 porcje
Potrzebujemy:
- świeży filet pstrąga łososiowego, kupisz w Biedronce
- 200 gramów groszku, mrożony
- duży por, około 200 gramów
- 150 gramów liści jarmużu lub świeżego szpinaku
- duża łyżka masła klarowanego
- kurkuma
- pieprz
- sól
- oliwa/olej do smażenia
Przygotowanie:
Filet oczyść, dopraw solą oraz pieprzem. Por natnij w poprzek i starannie przepłucz pod bieżącą wodą. Następnie odetnij zbędne końcówki i pokrój w dość wąskie plasterki. W garnuszku rozpuść masło klarowane, dosyp odrobinę kurkumy i dorzuć por. Gdy ten się zeszkli, dorzuć groszek oraz liście jarmużu. Duś całość , co chwilę mieszając, aż groszek zmięknie a liście zwiotczeją. W razie potrzeby podlej wodą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. W międzyczasie rozgrzej tłuszcz na patelni. Smaż rybę po kilka minut z każdej strony. Podawaj z cytryną.
Smacznego !:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz