To bardziej koncepcja niż przepis.
Faktem jest, że bezglutenowe
śniadanie
bywa problematyczne, ponadto powinno być zdrowe i sycące.
Nie ukrywam, że jestem zwolenniczką wytrawnych i ogromnych porcji.
,,Do ożenku potrzeba kobiety, z którą człowiek nie tylko chętnie
by się
przespał,
ale jeszcze miał ochotę na wspólne śniadanie "
Waldemar Łysiak
Potrzebujemy :
- 2 jajka od szczęśliwych kur
- 100 gram szpinaku świeżego
- ok. 50 gram ugotowanej ciecierzycy
- 2-3 ząbki czosnku
- masło
- pieprz, sól
Na patelni rozpuść kawałek masła, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dorzuć ciecierzycę i przesmaż całość. Następnie dodaj umyty i wysuszony szpinak. Gdy ten się skurczy zrób dwa wgłębienia, w które wylej ostrożnie rozbite jajka. Trzymaj dalej na ogniu przez kilka minut, do momentu kiedy białka się zetną. Dopraw solą oraz pieprzem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz