środa, 16 lipca 2014

Grillowany camembert z sosem porzeczkowo-tymiankowym

Letni, ciepły wieczór.
 W powietrzu unosi się aromatyczny zapach grillowanych kiełbasek.
 Nasze krajowe grillowanie to w większości tony kiełbach i innego typu mięsiwa. Jednak w czasie częstego biesiadowania przychodzi ochota na coś nowego,
nietypowego !
Proponuję Wam świetną alternatywę dla Camemberta w panierce. 
W parze idealnie kwaskowaty & ekspresowy sos.

,,Każdy ra­nek da­je szansę na to, by wie­czo­rem móc po­wie­dzieć: to był szczęśli­wy dzień "
Małgorzata Stolarska


Potrzebujemy:
  • 2 sery typu Camembert
  • szklanka czerwonej porzeczki
  • 2 duże łyżki miodu
  • gałązka tymianku, posiekanego
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Sery nasmaruj oliwą z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Odstaw.
Na patelni rozgrzej miód. Gdy ten zacznie się pienić wsyp  porzeczki.  Kiedy owoce popękają smaż klika minut tak aby powstał gęsty oraz gładki sos. Na koniec dodaj świeży tymianek.
Camemberty przełóż na rozgrzany grill i grilluj przez około 
3- 4 minuty z każdej strony. Podawaj na gorąco.
 SMACZNEGO :)









zBLOGowani.pl

2 komentarze:

  1. Ależ apetycznie to wygląda.

    Życzę powodzenia w Zblogowanej akcji.

    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za każdego z nas :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratuluję udziału w warsztatach :)
    Do zobaczenia w piątek na miejscu :)
    Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.

    OdpowiedzUsuń

Drukuj