Uprzedzając wszelkie podejrzliwe komentarze poniższy post nie jest sponsorowany.
Jak wiecie wygrałam nagrodę główną w konkursie Balvitenu i dostałam paczkę z produktami tejże firmy. Generalnie staram się omijać wszelkie gotowe miksy mąk szerokim łukiem, wiele dań można przygotować z czystych mąk, a wszelkiego rodzaju dodatki nie działają zbyt dobrze na nasze schorowane jelita..
Osobiście odlatuje po skrobi pszennej bg.
Jak wiecie wygrałam nagrodę główną w konkursie Balvitenu i dostałam paczkę z produktami tejże firmy. Generalnie staram się omijać wszelkie gotowe miksy mąk szerokim łukiem, wiele dań można przygotować z czystych mąk, a wszelkiego rodzaju dodatki nie działają zbyt dobrze na nasze schorowane jelita..
Osobiście odlatuje po skrobi pszennej bg.
Potrzebujemy:
Ciasto:
- opakowanie mixu -Pizza do domowego wypieku Balviten
- 330 ml letniej wody
- paczka drożdży suchych 7 gram
- 2 łyżki oleju
- 100 gram przecieru pomidorowego
- łyżka oleju
- 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- kilka gałązek świeżego majeranku, posiekane
- kilka gałązek świeżego tymianku, posiekane
- sól, pieprz
- 150 gram sera mozzarella, starty
- opakowanie szynki dojrzewającej
- kilka plastrów żółtego sera
- garść liści rukoli
- pietruszka, drobno posiekana
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Postępujemy zgodnie z instrukcją. Drożdże rozpuść w letniej wodzie. Z mąki odłóż 2 łyżki, resztę wysyp do miski. Dodaj olej, wodę z drożdżami i zmiksuj na jednolitą masę. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, oprósz delikatnie pozostałą częścią mąki. Wyłóż ciasto i za pomocą łyżki i resztki mąki rozpłaszcz ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Wymieszaj składniki na sos pomidorowy i posmaruj wierzch pizzy. Ułóż szynkę oraz kilka plasterków żółtego sera, posyp mozzarellą. Zapiekaj przez około 15-20 minut w temperaturze 250 stopni.W międzyczasie wymieszaj składniki na sos pietruszkowy. Gotową pizzę posyp listkami rukoli.
+ brak w składzie skrobi pszennej !
+ przejrzysta instrukcja
+ delikatne ciasto
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz