Niespodziewane co można jeszcze wyczarować z kaszy jaglanej ❤️
Budyń jaglany z truskawkami ❤️
Na dwie większe porcje takich pyszności potrzebujesz:
Potrzebujesz:
- 400 ml mleka roślinnego lub zwykłego *
- 140 g ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
- 3-4 łyżki cukru/ ksylitolu / miodu
- kilka dorodnych truskawek
Przygotowanie:
1. W rondelku zagotuj mleko.
2. Następnie dodaj kaszę i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut.
3. Za pomocą blendera zmiksuj kaszę jaglaną z mlekiem na gładko.
4. W razie potrzeby gdy mleko jest niesłodzone dodaj ulubiony słód i wymieszaj starannie.
5. Część gorącego budyniu zmiksuj z truskawkami na gładką oraz truskawkową masę.
6. Podawaj od razu na ciepło.
Smacznego ! ❤️
3. Za pomocą blendera zmiksuj kaszę jaglaną z mlekiem na gładko.
4. W razie potrzeby gdy mleko jest niesłodzone dodaj ulubiony słód i wymieszaj starannie.
5. Część gorącego budyniu zmiksuj z truskawkami na gładką oraz truskawkową masę.
6. Podawaj od razu na ciepło.
Smacznego ! ❤️
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz