Znajdziesz w niej mnóstwo zdrowych i pożywnych skarbów.
W towarzystwie jogurtu naturalnego oraz ulubionych owoców będzie doskonałą przekąską w domu, w pracy czy na wyjeździe.
Po prostu nie można się jej oprzeć.
Potrzebujesz:Po prostu nie można się jej oprzeć.
- 100 g płatków owsianych bg
- 60 g wiórek kokosowych
- 30 g słonecznika łuskanego
- 20 g płatków migdałowych
- 20 g orzechów włoskich, posiekane
- 40 g pestek dyni
- 40 g miodu
- 25 g masła klarowanego/oleju kokosowego/oliwy
Przygotowanie:
1. Porcje płatków owsianych, wiórek kokosowych, pestek dyni, słonecznika oraz orzechów odmierz, przesypując do dużej miski. Wymieszaj.
2. W rondelku rozpuść tłuszcz. Wraz z miodem przelej do suchych składników i wymieszaj starannie.
1. Porcje płatków owsianych, wiórek kokosowych, pestek dyni, słonecznika oraz orzechów odmierz, przesypując do dużej miski. Wymieszaj.
2. W rondelku rozpuść tłuszcz. Wraz z miodem przelej do suchych składników i wymieszaj starannie.
3. Blachę do pieczenia wyłóż papierem.
4. Rozłóż równomiernie granolę na blaszce i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni przez 15-20 minut. Kilka razy przemieszaj ziarna w trakcie pieczenia, tak aby się nie przypaliły. Zrumienione pozostaw do całkowitego przestygnięcia.
5. Gotową granolę przełóż do dużego słoja i zamknij szczelnie.
6. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie jogurt kokosowy, kiwi, borówki oraz odrobina miodu.
4. Rozłóż równomiernie granolę na blaszce i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni przez 15-20 minut. Kilka razy przemieszaj ziarna w trakcie pieczenia, tak aby się nie przypaliły. Zrumienione pozostaw do całkowitego przestygnięcia.
5. Gotową granolę przełóż do dużego słoja i zamknij szczelnie.
6. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie jogurt kokosowy, kiwi, borówki oraz odrobina miodu.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz