Nic bardziej mylnego. Tyle jeszcze widoków do zobaczenia, smaków do odkrycia..
Tatar z avocado zobaczyłam w restauracyjnym menu i zaciekawiona ideą tego dania postanowiłam w wolnej chwili zrobić domową wersję. Przez niektórych postrzegane jako mdłe avocado dzięki dojrzałym w słońcu suszonym pomidorom oraz cebulce nabiera charakteru.
Potrzebujesz:
- dojrzałe avocado
- łyżkę czerwonej cebuli, drobno pokrojona
- łyżkę suszonych pomidorów z oleju, drobno posiekane
- łyżkę soku z limonki
- sól
- pieprz świeżo mielony
- pęczek natki pietruszki
Przygotowanie:
Dojrzały owoc avocado przetknij na pół, usuń pestkę i przy pomocy łyżki wyjmij ze skóry.
Następnie pokrój w dość drobną oraz równą kostkę. Przełóż do dużej miski i skrop sokiem z limonki. Dosyp cebulę, suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw do smaku solą oraz znaczną ilością pieprzu.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz