Potrzebujemy:
- 125 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
- dojrzałą gruszkę
- łyżeczkę masła klarowanego
- łyżeczkę ksylitolu/miodu + do podania
- dużą szczyptę sproszkowango imbiru
- szczyptę cynamonu
Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na małe ćwiartki. Na patelni rozpuść masło z ksylitolem lub miodem. Gdy powstały sos będzie dobrze rozgrzany, rozłóż kawałki gruszek. Karmelizuj przez kilka minut z dwóch stron. Owoce posyp starannie imbirem oraz cynamonem. Gdy gruszki delikatnie się zrumienią i zmiękną dorzuć kaszę jaglaną. Przesmaż całość i kiedy składniki się połączą zdejmij z ognia. Polej płynnym miodem lub posyp pudrem z ksylitolu.
Smacznego !
Uwielbiam takie połączenie:)
OdpowiedzUsuńAleż apetyczne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń