Polubiłam ryby i owoce morza.
Często nachodzi ochota na coś wyjątkowego, nowego.
Ostatnim odkryciem są dla mnie figi !
Obłędne i zdrowe !
,, Pamiętaj, że człowiek się zmienia, jednak jego przeszłość nigdy "
Becca Fitzpatrick
Potrzebujemy:
- duża garść rukoli
- 50 gram sera koziego, u mnie sałatkowy Łomnicki
- 2 figi
- 15 gram orzechów włoskich
- 1/2 łyżki dobrej oliwy
- 1/2 łyżki octu balsamicznego
- cukier
- pieprz
Rukolę umyj i osusz, a następnie rozłóż na talerzu. Polej oliwą oraz octem balsamicznym. Na suchej patelni upraż orzechy i posyp sałatkę. Kozi ser pokrój na mniejsze kawałki, rozłóż. Całość dopraw delikatnie pieprzem. Figi przekrój w poprzek. Ich wewnętrzną część obtocz w cukrze i ułóż na rozgrzanej, suchej patelni. Smaż przez 2 minuty na średnim ogniu, cukier ulegnie karmelizacji. Gotowe owoce przełóż na talerz i podawaj od razu.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz