Pani dynia nie przestaje mnie zaskakiwać !
W wersji wytrawnej,
w połączeniu z nutką czosnku jest
wyśmienita !
Idealny dodatek do obiadu czy makaronowego sosu.
A może jesienny farsz to wytrawnych naleśników ?
Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie.
Andrzej Sapkowski
Potrzebujemy:
- kawałek dynii
- kilka ząbków czosnku
- sól kamienna
- pieprz
- świeże przyprawy, u mnie tymianek i oregano
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Dynię umyj, pokrój w cienkie kawałki. Blachę z piekarnika posmaruj oliwą, posyp solą oraz pieprzem. Rozłóż kawałki dyni oraz rozgniecione /nożem/ ząbki czosnku. Całość posyp solą, pieprzem oraz posiekanymi przyprawami. Skrop starannie oliwą. Zapiekaj przez około 25 minut.
SMACZNEGO :)
Ostatnio robiłam i wybitnie mi nie podeszło, ale wygląd ma cudowny :)
OdpowiedzUsuńdynia z piekarnika rządzi! jem codziennie! :)
OdpowiedzUsuń