poniedziałek, 30 stycznia 2023

Bezglutenowe bułki jasne Upiecze Ci się!

A co jeżeli nie masz w domu odpowiednich mąk do wypieku bg pieczywa ?
A co jeżeli nie masz czasu na długie przygotowanie ciasta ?  A co jeżeli nie czujesz się na siłach lub jesteś na początku swojej drogi z dietą bezglutenową ? Po prostu sięgnij po gotową mieszankę. Warto jednak wybrać taką z naturalnym, odżywczym składem. W mieszance do wypieku bezglutenowych bułek jasnych znajdziesz: mąkę owsianą bezglutenową, mąkę ryżową, płatki owsiane bezglutenowe, marantę trzcinową, łuskę babki jajowatej, inulinę, sól oraz drożdże. Wspomniana mieszanka jest do nabycia w propagującym naturalne oraz wolne od szkodliwych dodatków sklepie internetowym Naturalne składniki !

Potrzebujesz:
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wsyp do dużej miski i wymieszaj.
2. Następnie dolej wodę i wymieszaj przy pomocy miksera bądź rózgi na jednolite ciasto.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40 stp.C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie uformuj zgrabne bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. Pozostaw do wyrośnięcia na około 10 minut.
6. Piekarnik ustaw na 210 stp.C, opcja góra-dół.
7. Bułeczki wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut.
8. Po upieczeniu pozwól bułkom przestygnąć.

Smacznego !

Post powstał w ramach współpracy ze sklepem internetowym z naturalną żywnością Naturalne Składniki.

Ściskam wirtualnie;*

Rybka Bezglutenowa

Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram. To właśnie tam zobaczysz filmik z przygotowań wielu potraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj