Gdy przychodzi ochota na małe grzeszki zawsze można upiec ekspresowe ciasteczka
o naturalnym składzie.
Potrzebujesz:
- 85 gr mąki owsianej z certyfikatem !
- 15 gr skrobi ziemniaczanej
- 15 gr mąki ryżowej + do podsypania
- 55 gr masła
- żółtko
- duża łyżka cukru pudru
- szczypta soli
- cukier do posypania- opcjonalnie
Przygotowanie:
Odmierz mąki, wymieszaj i przesiej przez sitko. Następnie połącz z resztą składników. Gotowe ciasto włóż na 10 minut do lodówki. Stolnicę podsyp mąką ryżową i rozwałkuj porcje ciasta. Możesz pomóc sobie używając papier do pieczenia lub folię spożywczą. Za pomocą szklanki czy foremki wycinaj dowolne kształty. Ciasteczka możesz posypać z wierzchu cukrem. Piecz około 10 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz