czwartek, 7 września 2017

Owsiane ciasteczka kruche





Gdy przychodzi ochota na małe grzeszki zawsze można upiec ekspresowe ciasteczka
o naturalnym składzie.

Potrzebujesz:

  • 85 gr mąki owsianej z certyfikatem !
  • 15 gr skrobi ziemniaczanej
  • 15 gr mąki ryżowej + do podsypania
  • 55 gr masła
  • żółtko
  • duża łyżka cukru pudru
  • szczypta soli
  • cukier do posypania- opcjonalnie
Przygotowanie:
Odmierz mąki, wymieszaj i przesiej przez sitko. Następnie połącz z resztą składników. Gotowe ciasto włóż na 10 minut do lodówki. Stolnicę podsyp mąką ryżową i rozwałkuj porcje ciasta. Możesz pomóc sobie używając papier do pieczenia lub folię spożywczą. Za pomocą szklanki czy foremki wycinaj dowolne kształty. Ciasteczka możesz posypać z wierzchu cukrem. Piecz około 10 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj