niedziela, 30 października 2016

Kremowa kasza jaglana na śniadanie


1 porcja

Potrzebujesz:

  • 125 gr ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3 pomidory suszone w oleju
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 łososia z puszki /w oleju roślinnym/
  • łyżeczkę masła klarowanego lub oleju
  • 75- 100 ml śmietany ze słonecznika lub kremówki
  • pęczek pietruszki
  • świeżo mielony  pieprz
  • sól
Przygotowanie:

Cebulę pokrój w cienkie piórka, a suszone pomidory w paseczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pomidory i podsmażaj przez około 2 minuty. Dodaj porcję łososia \ bez zalewy\. Po minucie dołóż kaszę jaglaną i połącz składniki. Na koniec dolej śmietanę, trzymaj wciąż na ogniu, aż większość płynu odparuje. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !


1 komentarz:

  1. Nawet można dodać to do mięsa! https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/29/risotto-z-dynia-pieczarkami-i-rozmarynem/

    OdpowiedzUsuń

Drukuj