wtorek, 19 stycznia 2016

Truskawkowo-jagodowy koktajl z kaszy jaglanej

Kto ma pewne doświadczenia z jaglanką dobrze wie, 
że jej właściwości i zalety są wszechstronne. 
W zimowy wieczór w mig przygotować możesz sycący, ciepły koktajl. 


Potrzebujemy:
  • 60 gr ugotowanej kaszy jaglanej
  • 70 gr zamrożonych truskawek
  • 20 gr zamrożonych jagód
  • szklanka mleka roślinnego*
  • łyżka ksylitolu
* w przypadku kokosowego proponuję rozcieńczyć z wodą

Przygotowanie
Truskawki oraz jagody pozostaw do rozmrożenia. Do garnuszka wlej mleko i dodaj kaszę. Gotuj przez kilka minut na małym ogniu. Zestaw  z ognia. Następnie dodaj owoce oraz ksylitol. Utrzyj blenderem na gładko. Możesz pić na ciepło lub dodać nieco więcej mleka  i pozostawić do ostygnięcia.

Smacznego !

2 komentarze:

Drukuj