Latem jestem wierną fanką sałatek.
Jedną z ulubionych wersji bezsprzecznie pozostaje ta z soczystą wątróbką oraz konstrastującymi w smaku malinami.
Potrzebujemy:
- kilka liści sałaty, u mnie masłowa z ogródka
- garść rukoli
- kawałek dymki lub czerwonej cebuli
- 60 gramów malin
- 150 gramów wątróbki drobiowej
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Sałatę oraz rukolę umyj starannie, osusz. Następnie rozłóż na talerzu. Maliny umyj. Dymkę pokrój w piórka. Watróbkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż wątróbkę na dośc dużym ogniu, aż do zrumienienia. Wyłącz gaz, odczekaj chwilę i dopraw solą oraz piperzem. Sałatę oraz rukolę polej oliwą z oliwek. Również dopraw solą oraz pieprzem. Wyłóż usmażoną wątróbkę, dodaj dymkę oraz świeże maliny. Jedz od razu.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz