Natura zaczyna nas rozpieszczać, kusić czerwonymi i słodkimi truskawkami.
Zatęskniłam ostatnio za smakiem z dzieciństwa...
Zupa mleczna- czyste wspomnienie codziennych śniadań podczas rodzinnych wakacji nad Bałtykiem.
Zamiast ryżu, ekspresowe w przygotowaniu płatki jaglane.
Mleko jedynie roślinne.
Zatęskniłam ostatnio za smakiem z dzieciństwa...
Zupa mleczna- czyste wspomnienie codziennych śniadań podczas rodzinnych wakacji nad Bałtykiem.
Zamiast ryżu, ekspresowe w przygotowaniu płatki jaglane.
Mleko jedynie roślinne.
Potrzebujemy:
- 200 ml mleka, u mnie sojowo-ryżowe
- 3-4 łyżki bg płatków jaglanych np. Incola
- 1 łyżkę ksylitolu lub innego słodu
- kilka truskawek
Przygotowanie:
Dziecinnie proste. Zagotuj mleko. Dorzuć płatki jaglane i dosłódź do smaku. Gotuj przez kilka minut, tak długo, aż płatki zmiękną. W osobnym garnuszku rozgnieć widelcem kilka dojrzałych truskawek. Polej truskawkowym sosem jeszcze gorącą jaglankę.
Smacznego !
Smaczne ;-)
OdpowiedzUsuńjak prosto i zarazem smacznie!
OdpowiedzUsuń