środa, 18 lutego 2015

Kokosowa jaglanka z jabłkiem i cynamonem




              Jeszcze do końca nie wierzę w to co za chwilę mam zamiar napisać....
              A zatem śniadanie na słodko zjadłam pierwszy raz i z zaskoczeniem bardzo przypadło  moim wytrawnym  gustom.
 Być może za sprawą ukochanej jaglanki czy kremowego mleka kokosowego
odkryłam  nowe, przyjemne smaki.

Potrzebujemy:
  • 250 ml mleka kokosowego, u mnie Aroy-D
  • 40 gramów surowej kaszy jaglanej
  • 1/2-3/4 jabłka
  • miód, ksylitol /opcjonalnie/
  • cynamon
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną upraż delikatnie na suchej patelni, a następnie przepłucz na sitku. W garnuszku zagotuj mleko kokosowe, dodaj kaszę, przykryj i gotuj na małym ogniu. W tym czasie pokrój jabłko na małe plastry czy kawałki. Po 10 minutach dorzuć owoce do gotującej się kaszy. Trzymaj na ogniu tak długo, aż jaglanka  będzie miękka i  wchłonie płyny. Na koniec dopraw całość cynamonem. Możesz dosłodzić do smaku.
Smacznego !

2 komentarze:

Drukuj