wtorek, 18 listopada 2014

Kasza jaglana ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i jajko sadzone


  Pożywne, sycące i wyjątkowe w smaku śniadanie w 10 minut ?
Możliwe .
 Musisz jedynie mieć ugotowaną wcześniej kaszę.
Chleb jest już zbędny !



1 porcja

Potrzebujemy:
  • 80-100 gr ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 jajeczko od szczęśliwej kury
  • 1/2  cebulki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 plastry suszonych pomidorów z zalewy
  • garść szpinaku
  • łyżka masła klarowanego bądź oleju
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki
Przygotowanie:
Cebulę oraz suszone pomidory pokrój w cienkie półplasty, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść tłuszcz i dorzuć cebulkę. Trzymaj na małym ogniu przez kilka minut, mieszając co chwilę. Gdy cebulka zmięknie dodaj suszone pomidory oraz czosnek. Następnie dołóż szpinak, po chwili kaszę jaglaną i przesmaż całość. Przesuń na jedną stronę patelni i wolnym miejscu usmaż jajko. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Wierzch możesz posypać natką pietruszki.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj