niedziela, 28 września 2014

Zapiekana kasza jaglana z owocami

 

 Nim się obejrzałam na swych plecach poczułam jesienny chłód. 
Jak co roku  przybył zbyt wcześnie i niespodziewanie.
Na osłodę tych dni spróbowałam nieśmiało jaglanki na słodko.
Z cynamonem.
Miodem.
Jesiennymi owocami.
Miłe zaskoczenie!
  ,,Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszytskich"
       Andrzej Sapkowski
1-2 porcje
Potrzebujemy:
  • 100 gram ugotowanej tym sposobem kaszy jaglanej
  • 35 gram serka np. Almette śmietankowy
  • 20 gram miodu
  • 1/2 dojrzałej brzoskwini
  • kilka śliwek
  • spora szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Foremkę do zapiekana posmaruj masłem. Kaszę wymieszaj z miodem oraz cynamonem. Owoce umyj, brzoskwinię obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Śliwki wypestkuj i również pokrój. Tak przygotowane owoce ułóż na kaszy. Na wierzch nałóż kremowy serek. Zapiekaj przez 25 minut. Podawaj na ciepło.
SMACZNEGO :)



1 komentarz:

Drukuj