poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Sadzone jajka ze szpinakiem i cieciorką

 


To bardziej koncepcja niż przepis.
Faktem jest, że bezglutenowe
 śniadanie
 bywa problematyczne, ponadto powinno być zdrowe i sycące.
Nie ukrywam, że jestem zwolenniczką wytrawnych i ogromnych porcji.
,,Do ożen­ku pot­rze­ba ko­biety, z którą człowiek nie tyl­ko chętnie by się 
przes­pał, 
ale jeszcze miał ochotę na wspólne śniadanie "
Waldemar Łysiak
Potrzebujemy :
  • 2 jajka od szczęśliwych kur
  • 100 gram szpinaku świeżego
  • ok. 50 gram ugotowanej ciecierzycy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • masło
  • pieprz, sól
Przygotowanie:
Na patelni rozpuść kawałek masła, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dorzuć ciecierzycę i przesmaż całość. Następnie dodaj umyty i wysuszony szpinak. Gdy ten się skurczy zrób dwa wgłębienia, w które wylej ostrożnie rozbite jajka. Trzymaj dalej na ogniu przez kilka minut, do momentu kiedy białka się zetną. Dopraw solą oraz pieprzem.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj