piątek, 8 listopada 2013

Bezglutenowe, bezmleczne ciasteczka kokosowe.


Proste, szybkie oraz niezwykle pożywne ciasteczka.
Warto wspomnieć, iż kokos zabija wirusy powodujące grypę, opryszczkę, odrę, żółtaczkę typu C. Niszczy bakterie będące przyczyną wrzodów. Walczy z grzybami i drożdżakami  powodującymi kandydozę, grzybicę, pleśniawki, zapalenie skóry niemowląt i inne.

Potrzebujemy:
  • paczka kleiku ryżowego naturalnego 170 gram
  • 3 jajka
  • kostka margaryny bezmlecznej ( temperatura pokojowa)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 8 czubatych łyżek wiórków kokosowych
  • mała łyżeczka bg proszku do pieczenia
  • dżem /czekolada bg do wypełnienia ciasteczek
  • papier do pieczenia/ śniadaniowy
Wykonanie:
 W misce łączymy se sobą suche składniki. Następnie dodajemy margarynę, jajka i wyrabiamy ciasto.
Formułujemy kuleczki, spłaszczamy, a w środku robimy dziurkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stp. przez 15-20 minut. Lekko przestudzone ciasteczka wypełniamy dżemem lub roztopioną czekoladą.                                                                                                                             
                                                                                                                              SMACZNEGO :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj