1 porcja
Potrzebujesz:
- 125 gr ugotowanej kaszy jaglanej
- 2-3 pomidory suszone w oleju
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1/2 łososia z puszki /w oleju roślinnym/
- łyżeczkę masła klarowanego lub oleju
- 75- 100 ml śmietany ze słonecznika lub kremówki
- pęczek pietruszki
- świeżo mielony pieprz
- sól
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w cienkie piórka, a suszone pomidory w paseczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pomidory i podsmażaj przez około 2 minuty. Dodaj porcję łososia \ bez zalewy\. Po minucie dołóż kaszę jaglaną i połącz składniki. Na koniec dolej śmietanę, trzymaj wciąż na ogniu, aż większość płynu odparuje. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !
Nawet można dodać to do mięsa! https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/29/risotto-z-dynia-pieczarkami-i-rozmarynem/
OdpowiedzUsuń