Kto ma pewne doświadczenia z jaglanką dobrze wie,
że jej właściwości i zalety są wszechstronne.
W zimowy wieczór w mig przygotować możesz sycący, ciepły koktajl.
Potrzebujemy:
- 60 gr ugotowanej kaszy jaglanej
- 70 gr zamrożonych truskawek
- 20 gr zamrożonych jagód
- szklanka mleka roślinnego*
- łyżka ksylitolu
* w przypadku kokosowego proponuję rozcieńczyć z wodą
Przygotowanie
Truskawki oraz jagody pozostaw do rozmrożenia. Do garnuszka wlej mleko i dodaj kaszę. Gotuj przez kilka minut na małym ogniu. Zestaw z ognia. Następnie dodaj owoce oraz ksylitol. Utrzyj blenderem na gładko. Możesz pić na ciepło lub dodać nieco więcej mleka i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !
Na początku myślałam, że to buraczkowy koktajl ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
mniam! :)
OdpowiedzUsuń