poniedziałek, 28 września 2015

Zdrowe chipsy z jabłek

 Długie jesienne wieczory można wykorzystać pożytecznie np. na produkcję domowych 
fit chipsów  z jabłek czy innych owoców. 
Bez konserwantów !
Najbardziej czasochłonny moment to krojenie , reszta robi się sama.
Jabłka umyj, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki.
Kawałki owoców ułóż równo na  każdym sicie.

Włącz suszarkę.
U mnie model  z firmy MPM , MSG-05.

  • szybko i skutecznie suszy grzyby, owoce, warzywa, kwiaty i zioła
  • średnica sita 33 cm
  • 4 przeźroczyste sita z  regulacją wysokości od 2,5 do 4,5 cm
Co jakiś czas przekładaj dolne sita na górę suszarki. 
Po kilku godzinach mamy chrupiące chipsy.
Możesz je doprawić imbirem, cynamonem czy inną ulubioną przyprawą.
Chipsy z buraka i suszone zióła wkrótce !

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj