Wstyd się przyznać, że dopiero teraz dzielę się z Wami relacją z warsztatów sztuki kulinarnej prowadzonych przez
Jakuba Kuronia (syn Maciej Kuronia).
Sponsorem oraz pomysłodawcą została popularna sieć sklepów Biedronka.
Wciąż zadaję sobie pytanie jak to się wydarzyło ! :)
A zatem, przypadkiem zobaczyłam w biedronkowej gazetce informację o konkursie na autorską potrawę wielkanocną.
Dla zabawy zgłosiłam pierwszy w życiu, w dodatku bezglutenowy mazurek na lekko.
Dla przypomnienia prezentował się tak !
Radość mieszała się z zaskoczeniem, w momencie ogłoszenia laureatów.
Z niedowierzaniem odświeżałam stronę tak aby na 1000% upewnić się, że jadę !
Huraaa :)
18 Maj 2014
Studio Cook Up w Warszawie !
Na wejściu kaweczka, herbatka, przedstawieni zostają prowadzący oraz szczegółowy plan działania.
Szkoda czasu na rozmowy.
Dzielimy się na 3-osobowe zespoły i zaczynamy gotowanie !
Dzielimy się na 3-osobowe zespoły i zaczynamy gotowanie !
Oczywiście na samym początku zaznaczam, że jestem na diecie bezglutenowej.
Darem od losu okazała się wiadomość, że wszystkie trzy dania będą dla mnie bezpieczne i spróbuję wszystkiego !
Na stole nawet czekolada z Goplany.
Przystawka !
Krewetki w sosie miodowo-cytrynowym, guacamole, aromatyczna rukola i kiełki !
Musze się pochwalić, iż pierwszy raz w życiu posmakowały mi krewetki !
Musze się pochwalić, iż pierwszy raz w życiu posmakowały mi krewetki !
Danie główne !
Kaczka z jabłkami w karmelu. Buraczki balsamico i chrust ziemniaczany !
Deser !
Owoce w miodzie pitnym pod lecytynową pianą z rumu, kawy i mleka !
Niestety nie posiadam zdjęcia.
****
Z uśmiechem na ustach wspominam przygodę z Biedronką.****
Bezstresowe zajęcia praktyczne, prowadzone przez profesjonalnych kucharzy !
Dania wykonane zostały przez samych uczestników, na poziomie restauracyjnym .
Poznałam sympatycznych maniaków gotowania.
Z niektórymi osobami jestem w kontakcie do dziś ...
:*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz