Pójść w las i samodzielnie nazbierać cudnych i młodych podgrzybków.
A potem wyczarować pyszne danie.
Nie należy ono do lekkich, ale od czasu do czasu...
Pierwszy raz wykorzystuję tutaj naturalny makaron ryżowy.
Nie dość, że jest gotowy w 3 minutki to bardzo dobrze łączy się z sosem.
To straszne pomyśleć, że giną lasy, chwała i uroda ziemi, aby się
zamienić w gazety i tysiące głupich publikacji, które pójdą
na śmietnik i do kanałów ...
Jan Parandowski
2-3 porcje
Potrzebujemy:- duża cebula
- 200 gram młodych podgrzybków
- łyżka masła
- 100 gram makaronu ryżowego wstążki
- 120 ml śmietany 30%
- kawałek sera typu parmezan
- świeżo mielony pieprz
- sól
- posiekana natka pietruszki
Grzyby starannie oczyść i pokój na dość cienkie plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę. Następnie dodaj grzyby i smaż całość przez około 10 minut. W razie potrzeby, podlej odrobiną wrzątku. W międzyczasie przygotuj makaron ryżowy. Wystarczy suchy zalać gorącą wodą i pozostawić na 3 minuty ! Gotowe grzybki z cebulą zalej śmietaną, dopraw solą oraz sporą ilością pieprzu i dorzuć gorący makaron. Wchłonie on aromatyczny sos. Porcje makaronu przełóż na talerze, posyp startym parmezanem oraz pietruszką.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz