wtorek, 24 stycznia 2023

Słoneczne naleśniki bezglutenowe BIO


Wraz z upływającym od momentu diagnozy czasem coraz bardziej uważam, że samo wykluczenie glutenu z diety nie wystarczy. W trosce o swoje zdrowie oraz samopoczucie warto sięgać po produkty najwyższej jakości, które podarują nam uczucie sytości, energię oraz cenne składniki odżywcze. Bezglutenowa mieszanka na naleśniki BIO jest doskonałym połączeniem mąk tj. mąki ryżowej pełnoziarnistej, mąki owsianej, maranty trzcinowej, tapioki, cukru kokosowego, soli himalajskiej, kardamonu oraz nadającej pięknego koloru kurkumy. Wszystkie wymienione składniki pochodzą z ekologicznych źródeł, a sama mieszanka  jest do nabycia w propagującym naturalne oraz wolne od szkodliwych dodatków sklepie internetowym Naturalne składniki !

Potrzebujesz:
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wsyp do dużej miski, dodaj 500 ml płynu oraz jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu, z dwóch stron na złoty kolor.
4. Podawaj wedle upodobań zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.

*Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka)

Smacznego !

Post powstał w ramach współpracy ze sklepem internetowym z naturalną żywnością Naturalne Składniki.

Ściskam wirtualnie;*

Rybka Bezglutenowa

Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram. To właśnie tam zobaczysz filmik z przygotowań wielu potraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj