poniedziałek, 17 stycznia 2022

Jaglane placuszki bananowe

 

Bajecznie proste & niebiańsko delikatne placuszki bananowe 
Koniecznie musisz ich spróbować!

Potrzebujesz:
  • jajeczko
  • dojrzały banan
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 1/2 łyżki mąki ryżowej
  • 1/2 łyżki dowolnej skrobi
  • sporą szczyptę proszku do pieczenia bg
Przygotowanie:
1. Dojrzałego banana obierz ze skórki i rozetrzyj starannie widelcem.
2. Do bananowego pure dodaj jajko, mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie ciasto.
3. Smaż zgrabne placuszki na dobrze rozgrzanej, natłuszczonej patelni.
4. Podawaj jeszcze gorące z ulubionymi dodatkami np. jogurtem i owocami.

Smacznego!

Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj