czwartek, 17 czerwca 2021

Budyń jaglany z truskawkami

Niespodziewane co można jeszcze wyczarować z kaszy jaglanej ❤️

Budyń jaglany z truskawkami ❤️

Na dwie większe porcje takich pyszności potrzebujesz:

Potrzebujesz:

  • 400 ml mleka roślinnego lub zwykłego *
  • 140 g ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
  • 3-4 łyżki cukru/ ksylitolu / miodu
  • kilka dorodnych truskawek
* w przypadku tłustego mleka kokosowego 100 ml płynu zastąp wodą

Przygotowanie:


1. W rondelku zagotuj mleko. 

2. Następnie dodaj kaszę i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut.

3. Za pomocą blendera zmiksuj kaszę jaglaną z mlekiem na gładko.

4. W razie potrzeby gdy mleko jest niesłodzone dodaj ulubiony słód i wymieszaj starannie.

5. Część gorącego budyniu zmiksuj z truskawkami na gładką oraz truskawkową masę.

6. Podawaj od razu na ciepło.

Smacznego ! ❤️


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj