środa, 30 października 2019

Tatar z avocado





Jakże często masz wrażenie, że próbowałeś już wszystkiego i nic Cię w życiu nie zaskoczy.
Nic bardziej mylnego. Tyle jeszcze widoków do zobaczenia, smaków do odkrycia..
Tatar z avocado zobaczyłam w restauracyjnym menu i zaciekawiona ideą tego dania postanowiłam w wolnej chwili zrobić domową wersję. Przez niektórych postrzegane jako mdłe avocado dzięki dojrzałym w słońcu suszonym pomidorom oraz cebulce nabiera charakteru.

Potrzebujesz:
  • dojrzałe avocado
  • łyżkę czerwonej cebuli, drobno pokrojona
  • łyżkę suszonych pomidorów z oleju, drobno posiekane
  • łyżkę soku z limonki
  • sól
  • pieprz świeżo mielony 
  • pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:
Dojrzały owoc avocado przetknij na pół, usuń pestkę i przy pomocy łyżki wyjmij ze skóry.
Następnie pokrój w dość drobną oraz równą kostkę. Przełóż do dużej miski i skrop sokiem z limonki. Dosyp cebulę, suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw do smaku solą oraz znaczną ilością pieprzu.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj