Powracam ostatnio z sentymentem do początków diety. Ulepszam pierwsze przepisy, a przede wszystkim tworzę nowe wersje fotografii dań.
Przypominam wspaniałe, elastyczne, proste i delikatne w smaku naleśniki !
Smakują świetnie po prostu z miodem oraz orzechami lub z owocowym jogurtem, hojnie polane syropem daktylowym.
- 4 sztuki-
Potrzebujesz:
- 40 g mąki gryczanej jasnej
- 30 g skrobi ziemniaczanej
- 100 ml lekko gazowanej wody
- 50 ml mleczka kokosowego bądź wody
- jajeczko
- małą łyżkę oleju bądź roztopionego masła
- szczyptę soli
Przygotowanie:
1. Mąki przesiej do miski, dodaj roztrzepane jajko, płyny oraz tłuszcz.
2. Ciasto wymieszaj starannie przy pomocy rózgi.
3. Miskę z ciastem odstaw na bo na około 10-15 minut.
4. Porcje naleśników smaż na dobrze rozgrzanej, delikatnie natłuszczonej patelni.
Smacznego !
Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz