Strony

środa, 10 listopada 2021

Ekspresowa granola z patelni

Przyznam szczerze, że moje narzędzia pracy póki co są dość skromne. Zazwyczaj są to zerwane na spacerze bądź w ogrodzie kwiaty, ulubione ściereczki kuchenne, własnoręcznie pomalowane tło oraz telefon. Mimo tego posiadam ogromną chęć tworzenia pięknych oraz apetycznych zdjęć!  Głowa wciąż pełna pomysłów, a serce przepełnione czystą intencją karmienia tym co zdrowe, pożywne oraz sezonowe.

Dzisiaj propozycja ekspresowej granoli z patelni ! Receptura skierowana zwłaszcza dla wszystkich zabieganych oraz wiecznie zapracowanych.

Potrzebujesz:

  • 100 g płatków owsianych z certyfikatem !
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 50 g orzechów włoskich
  • łyżkę miodu bądź syropu klonowego
  • łyżkę masła klarowanego/kokosowego bądź delikatnej oliwy
  • małą łyżeczkę przyprawy do piernika
Do podania:
  • jogurt naturalny
  • ulubione owoce
  • surowy miód
Przygotowanie:
1. Dużą patelnię wstaw na gaz, ustaw delikatny ogień.
2. Na patelnię wsyp płatki owsiane i praż przez kilka minut, aż delikatnie się zrumienią i zaczną aromatycznie pachnieć. Koniecznie mieszając co chwilę.
3. Następnie dodaj migdały oraz posiekane orzechy włoskie.
4. Gdy całość nabierze aromatu, a orzechy delikatnie się zrumienią wyłącz gaz.
5. Wsyp przyprawę i przemieszaj.
6. Na koniec dodaj masło oraz miód i ponownie wymieszaj starannie całość.
7. Gotową gramolę zdejmij z patelni i pozostaw do ostudzenia.
8. Podawaj z jogurtem naturalnym oraz ulubionymi owocami.

Smacznego !

Zapraszam serdecznie na mój profil na Facebooku oraz Instagram.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz