niedziela, 7 czerwca 2015

Śniadaniowy omlet amarantusowo-gryczany



Jestem zdania, iż lepiej zjeść w biegu kaszę jaglaną czy domowy omlet niż faszerwoać się gotowym chlebem bg. 
Mam na myśli  te chemiczne, ze szkodliwymi dodatkami, gdzie wartość odżywcza jest znikoma. 
Ostatnio na moim śniadaniowym talerzu bardzo często znajduje się ten oto omlet. 
Jeszcze gorący i chrupiący zajadam z masłem, wytrawnymi dodatkami bądź na słodko
 z domową konfiturą.

Potrzebujemy :
Przygotowanie:
Do miseczki wsyp odmierzone porcje mąki, dodaj roztrzepane jajko, wodę oraz szczyptę soli. Mieszaj ciasto tak długo, aż znikną wszystkie grudki. Na rozgrzaną patelnię dodaj kawałek masła klarowanego. Wylej ciasto i rozlej równomiernie na patelni. Gdy ciasto będzie całkowicie zcięte, pojawią się pęcherzyki powietrza możesz spokojnie przerzucić na drugą stronę. Jedz póki gorący !

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj