poniedziałek, 11 listopada 2013

Bezglutenowy makaron ze szpinakiem i serem feta



 Przepis na 2 porcje.

Potrzebujemy:
  • 200 gram suchego makaronu bg penne
  • łyżka masła
  • 250 gram świeżego szpinaku
  • 125 gram sera feta
  • 200 ml śmietany 30%
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
 Przygotowanie:

Myjemy oraz odcedzamy szpinak,  fetę kroimy w kostkę. Wstawiamy makaron, gotujemy al dente. W międzyczasie zabieramy się za sos. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek (nie przypalamy!). Następnie dodajemy szpinak. Podsmażamy parę minut. Dolewamy śmietankę i wciąż trzymamy na ogniu. Przyprawiamy pieprzem oraz kurkumą, bardzo delikatnie solą. Dodajemy odcedzony makaron, redukujemy sos. Na koniec dodajemy fetę i delikatnie mieszamy całość.                                                                                                                                                                                                      SMACZNEGO:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj